Laura Vanzo / Visit Tampere

INTERNATIONAL
HOUSE TAMPERE

Tarjoamme palvelua kansainvälisille asiakkaille asettautumiseen, työhön, opiskeluun ja työnantajien kohtaamiseen.

International House Tampereen toimijat ovat Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Kela, Tampereen korkeakouluyhteisö ja Pirkanmaan TE-palvelut. International House Tampere on osa kansallista Talent Boost -ohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta houkutteleva maa kansainvälisille osaajille, edistää työnantajien keinoja rekrytoida kansainvälisiä osaajia sekä vahvistaa suomalaisten organisaatioiden kasvua kansainvälistymisen kautta.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Aukioloajat: Arkipäivisin klo 9.00 – 16.00

Sähköposti: international@tampere.fi

Puh. +358 41 730 2769

Rautatienkatu 10, 33100 Tampere, Suomi

OSAAJILLE

Tarjoamme tietoa ja neuvontaa Tampereelle muuttamiseen, asettautumiseen, työnhakuun, opiskeluun ja yrittäjyyteen. Voit kysyä meiltä mitä tahansa Tampereella asumisesta, työskentelystä ja opiskelusta. Autamme sinua myös tunnistamaan työllistymis- ja opiskelumahdollisuuksiasi.

YRITYKSILLE

Kärsitkö osaajapulasta? Tarjoamme kansainvälisen osaamisen ja rekrytoinnin neuvontapalvelua pirkanmaalaisille työnantajille monitoimijayhteistyöllä. Autamme yrityksiä löytämään sopivia kansainvälisiä työntekijöitä sekä Suomesta että ulkomailta, ja neuvomme kansainvälisissä rekrytoinneissa.

Uutiset

Osaajapula on jo arkea monessa työyhteisössä – ratkaisuksi kansainvälinen osaaja?

Vieraskielisten osuus työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakkaista Tampereella on lähes viidennes. Samaan aikaan yritykset kamppailevat työvoimapulan kanssa. Voisiko kansainväliset osaajat olla ratkaisuna osaajapulaan?

Lue koko artikkeli tästä »

Kotimaiset kansainväliset osaajat ratkaisuna osaajapulaan

Tilastot kertovat, että Suomen työikäisten ja -kykyisten suhteellinen määrä vähenee ja uusia työntekijöitä on saatava lisää. Osaajia etsitään ja löydetään ulkomailta, mutta jo Suomessa asuvat kansainväliset osaajat tulisi myös huomioida potentiaalisina työnhakijoina.

Lue koko artikkeli tästä »

International House Tampere rakentaa sujuvaa yhteistyötä maahantulon palveluissa

Hoiva-avustajapula on Pirkanmaalla suuri, joten Tampereen kaupunki on lähtenyt hakemaan tähän ratkaisua kansainvälisistä osaajista. Tampereen seudulle on saapunut jo useampi filippiiniläisten hoiva-avustajien ryhmä kulununeen vuoden aikana.

Lue koko artikkeli tästä »

Tapahtumat

28.10.

Kansainvälistymällä kasvuun

Aamukahvitapahtuma yrityksille. Oletko pohtinut mistä löytäisit kansainvälisiä opiskelijoita harjoittelijoiksi tai millaista apua tarjotaan kansainvälisen osaajan palkkaamiseen? Tervetuloa tilaisuuteen, jossa saat vastauksen kumpaankin kysymykseen.

Lue lisää tapahtumasta »

7.10.-25.11.

Arjen verkkopalvelut tietoiskut

Tule mukaan perjantaisin ilmaisiin ARJEN VERKKOPALVELUT –tietoiskuihin!
Jokaisella kerralla on oma teema.

Lue lisää tapahtumasta »

08.09.

Entergr8-hankkeen loppuseminaari

Tilaisuudessa kuulet hankkeen tuloksista sekä viranomaistahojen ajatuksia viranomaispalveluiden kehittämisestä International House Tampereessa. Kokemuksiaan jakavat myös hankkeen henkilöasiakas ja työpaikkaohjaaja.

Lue lisää tapahtumasta »